Vår dirigent

Foto Bjørn Tore Paulen

Jakob Lund Paulsen 

Danske Jakob Lund Paulsen flyttet til Lillehammer i 2013. Han og kona Susanne fikk lyst til å gjøre noe helt annet og dro med barna fra  Dronninglund for å gjøre fåberginger av seg.

-Susanne fikk jobb i kirken. Vi ga det to – tre år, sier Paulsen.

Nå har det gått ti år, og de har fortsatt ingen planer om å flytte tilbake. Det tyder på trivsel.

Og dessuten stor aktivitet. Jakob Lund Paulsen har mange jobber. I samtlige trakterer han tangentene, Paulsen er kort sagt en virtuos ved pianoet. I tillegg til Mjøsikale er han dirigent for Fåberg Gospelkor, han er miljøarbeider i Meierigården som er Lillehammer kommunes dagtilbud for personer med demens, han er lærer på Create og stadig vekk tar han på seg freelanceoppdrag for artister som ønsker å ha ham med som pianist. Nylig satt han i ensemblet i Hamar Kulturhus på oppsetningen av Grease med profesjonelle musikere, skuespillere og dansere, og han stepper glatt inn som vikar, for eksempel på Urbane Totninger på Kapp, når det trengs. Som oftest foregår det i Innlandet, men han stiller også opp i hjemlandet, eller i Nord-Norge og Svalbard som Paulsen kaller «eksotiske ytterpunkter» i sitt yrkesliv.

-Hva er det som driver deg?

-Det er begeistringen med musikken, det å skape og være kreativ, og ikke minst samarbeidet med andre folk. Og dessuten gode opplevelser. Det er ting jeg har opplevd som jeg aldri ville opplevd som privatperson, sånne rare ting som å spille sent en kveld på en rikmanns herregård på en øy i Oslofjorden. Plutselig sitter du der langt på kveld og spiser fin mat og drikker dyre viner!

Jakob er utdannet på rytmisk linje på Nordjysk Musikkonservatorium i Aalborg, DK.

Han utmerker seg ved å ha stor energi og rytmisk forståelse i ledelsen sin. Fokuset ligger på uttrykket og at opplevelsen blir musikalsk og nærværende. Både fra Danmark og Norge har han fått til gode musikalske samarbeider som frilanser og arrangør. Her kan blant annet nevnes Hanne Sørvaag, Bruce Guthro (CA), Erann DD (DK), Jason Taylor (US), Helene Bøksle, Simon Mathew (DK) og med lokale artister som Thea K. Eriksen, Carol Kvande, Kristin Sevaldsen, Hanne Leland, Leif Anders Wentzel og Lewi Bergrud.

I tillegg til Mjøsikale og spilling med ulike artister leder han også Fåberg Gospelkor.